baner bezpl

Szkolenia w zawodach gastronomicznych

 
DIETETYK

Cel kursu:
Szkolenie kierowane jest do osób chcących podwyższyć swoje kwalifikacje, bądź zdobyć nowy zawód.

Program szkolenia:
• Podstawowe zagadnienia anatomii i fizjologii człowieka
• Zasady racjonalnego żywienia:
   - wartości odżywcze środków spożywczych
   - zasady układania jadłospisów
   - zalecane normy żywienia i racje pokarmowe
   - skutki nieprawidłowego żywienia
   - zapobieganie chorobom na tle wadliwego żywienia
• Diety w żywieniu dzieci i młodzieży
• Diety w żywieniu dorosłych
• Sporządzanie kalkulacji  kosztów

Czas trwania szkolenia: Szkolenie obejmuje  70 godzin

KUCHARZ

Cel kursu:

Szkolenie kierowane jest do osób chcących zdobyć nowy zawód oraz do osób, które rozpoczęły pracę, a nie posiadają przygotowania zawodowego.

Program szkolenia:

• wizerunek kucharza
• technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
• zasady racjonalnego żywienia
• wyposażenie techniczne
• zasady nakrywania do stołu – przygotowywanie imprez okolicznościowych

Czas trwania:  100 godzin (w tym 70 godz. ćwiczeń praktycznych)

 

KELNER  – BARMAN

Cel kursu:
Szkolenie kierowane jest do osób chcących rozpocząć pracę w zawodzie Kelnera – Barmana.

Program szkolenia:
• Komunikacja interpersonalna
• Asortyment potraw i napojów
• Przygotowanie Sali oraz organizacji techniki pracy podczas obsługi
• Zasady podawania potraw i napojów
• Obsługa przyjęć okolicznościowych
• Techniki sporządzania koktajli, napojów, drinków
• Serwowanie napojów przy barze
• Rozliczenia kelnerskie
• Rozliczenia baru

Wymagania stawiane kandydatom:
• Wykształcenie min. średnie
• Dobry stan zdrowia (zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu)
• Pożądane cechy fizyczne: wytrzymałość i sprawność fizyczna, uzdolnienia manualne, łatwość nawiązywania kontaktów, zdolności organizatorskie

Czas trwania szkolenia: Szkolenie obejmuje  120 godzin ( w tym 60 godz. ćwiczeń praktycznych)

CATERING

Cel kursu:
Celem szkolenia jest pogłębienie wiedzy i doskonalenie umiejętności w zakresie profesjonalnej realizacji usług cateringowych stanowiących podstawową lub uzupełniającą zakładu gastronomicznego.

Program szkolenia:
• Organizowanie bankietów i działalność cateringowa
• Usługi cateringowe – od oferty do działań posprzedażowych
• Catering w ujęciu marketingowym i sprzedażowym
• Prawne aspekty realizacji usług cateringowych – bezpieczeństwo żywności, organizacja imprez okolicznościowych

Wymagania stawiane kandydatom:
• Wykształcenie min. średnie
• Pożądane cechy fizyczne: wytrzymałość i sprawność fizyczna, łatwość nawiązywania kontaktów, zdolności organizatorskie

Czas trwania szkolenia: Szkolenie obejmuje  24 godziny

KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII

Cel kursu:
Szkolenie kierowane jest do osób chcących zdobyć nowy zawód oraz do osób, które rozpoczęły pracę, a nie posiadają przygotowania zawodowego do pracy w zawodzie kucharz malej gastronomii.

Program szkolenia:
• wizerunek kucharza
• technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
• zasady racjonalnego żywienia
• wyposażenie techniczne
• zasady nakrywania do stołu – przygotowywanie imprez okolicznościowych

Wymagania stawiane kandydatom:
• wykształcenie min. średnie
• dobry stan zdrowia, potwierdzony zaświadczeniem lekarskim o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu
• pożądane cechy fizyczne: wytrzymałość i sprawność fizyczna, uzdolnienia manualne, łatwość nawiązywania kontaktów, zdolności organizatorskie

Czas trwania szkolenia: Szkolenie obejmuje  100 godzin ( w tym 70 godz. ćwiczeń praktycznych)

PROFESJONALNY MENADŻER GASTRONOMII

Cel kursu:
Celem szkolenia jest pogłębienie wiedzy i umiejętności w zakresie organizacji i zarządzania zakładami świadczącymi usługi gastronomiczne, zapoznani z zasadami prawidłowego planowania, realizacji i kontrolingu a także rozliczania usług. Celem szkolenia jest również nabycie wiedzy z zakresu profesjonalnej i efektywnej organizacji bankietów i cateringu.

Program szkolenia:
• organizacja usług gastronomicznych
• karty menu
• imprezy okolicznościowe – od oferty do realizacji
• śniadania w obiekcie hotelarskim
• elementy rzemiosła kelnerskiego dla menadżerów
• prawne aspekty działalności gastronomicznej
• etyka – równość w prawach i obowiązkach wszystkich uczestników pracy
• marketing w gastronomii
• komunikacja interpersonalna dla pracowników branży gastronomicznej
• zarządzanie zasobami ludzkimi przy wykorzystywaniu marketingu wewnętrznego

Wymagania stawiane kandydatom:
• wykształcenie min. średnie
• pożądane cechy fizyczne: wytrzymałość i sprawność fizyczna, uzdolnienia manualne, łatwość nawiązywania kontaktów, zdolności organizatorskie

Czas trwania szkolenia: Szkolenie obejmuje  40-50 godzin

Psychotesty, Pracownia Badań Psychologicznych Profesja

NAPISZ DO NAS

Kreator formularzy by JoomlaShine

Drogi użytkowniku klikając przycisk  „Wyślij ” wyrażasz zgodę na przetwarzanie swojego adresu e-mail oraz nazwy w celu odpowiedzi na zadane pytanie.

Zgodnie ztreścią Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (EU) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektyw 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119/1 z 4.5.2016 r.)

Informuję, że Administratorem Pani/Pana danych osobowych będzie "PROFESJA” Ośrodek Kształcenia Zawodowego Iwona Wiśnik, 26-600 Radom, ul. Biznesowa 7. Pani/Pana dane osobowe będa przetwarzane tylko w celach związanych z udzieleniem odpowiedzi na zadane pytanie. Dane nie będa udostępniane, z wyjątkiem podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji ww. celu.

KONTAKT

PROFESJA Ośrodek Kształcenia Zawodowego

ul. Biznesowa 7

26-600 Radom

(teren dawnych Zakł. Metalowych za sklepem LedaSport),

KURSY:   tel (48) 363 35 01

                  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

SZKOŁY: tel: (48) 360 13 56

                  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

WWW:      www.profesja.radom.pl